Pagājušajā svētdienā vairāki alūksnieši secinājuši, ka nav vairs Gulbenes – Alūksnes bānīša reisa, kas uz Gulbeni atiet pulksten 12.00, informē portāls "Alūksniešiem.lv".

Izmaiņas stājušās spēkā ar 1.februāri vienlaikus ar rīta reisa atcelšanu.

"Tagad vilciens visās dienās kursē vienādi - gan darbdienās, gan brīvdienās. Tas nozīmē, ka dienas reiss atiet no Gulbenes pulksten 13.00 un pulksten 15.20 no Alūksnes, vakara reiss pulksten 18.00 no Gulbenes un pulksten 19.50 no Alūksnes. Saskaņā ar izmaiņām valsts pasūtījumā tika pieņemts lēmums dzelzceļa posmā Gulbene – Alūksne samazināt reisu skaitu līdz diviem vilcienu pāriem dienā, līdzšinējo trīs reisu vietā," skaidro SIA "Gulbenes – Alūksnes bānītis" pārstāve Marina Deļikatnaja.

Uzņēmuma izpilddirektors Dāvis Bušs norādījis, ka pagājušā gada nogalē no valsts SIA "Autotransporta direkcija" saņemta informācija par finansējuma samazināšanu pasažieru pārvadājumiem. Janvārī šī informācija apstiprinājās, tāpēc steidzami bija jāmeklē risinājumi, lai turpinātu nodrošināt pasažieru pārvadājumus. Pasažieru plūsmas izpēte un pasažieru aptauja liecināja, ka tieši bānīša rīta reiss ir vismazāk noslogots. Turklāt nedaudzajiem šā reisa pasažieriem ir alternatīvas, lai nokļūtu galamērķī.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka samazinātās valsts dotācijas dēļ no 15.februāra tiks atcelti vairāki vilcienu un autobusu maršruti. Vilcienu satiksmi uz Ventspili un Reņģi pilnībā aizstās ar autobusu satiksmi, savukārt uz Gulbeni un Liepāju vilcieni kursēs retāk, bet autobusi – biežāk.

Maršrutu aizstāšana līdz šā gada beigām ļaus ietaupīt aptuveni 1,5 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!