Foto: LETA
Nogalinātā Jēkabpils policista bēru dienā, kas pagaidām vēl nav zināma, pilsētā oficiāli tiks izsludinātas sēras, sacīja Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

Savukārt ceturtdien pašvaldības deputāti lems par materiālu atbalstu cietušajiem likumsargiem un bojāgājušā tuviniekiem.

Salcevičs pastāstīja, ka bojāgājušais policists bija bārenis un dzīvojis pie tantes. Pašvaldība viņai palīdzēšot bēru organizēšanā.

"Žēl, ka, lokalizējot parazītus, bija jāmaksā tik dārga cena," par traģēdiju teica Jēkabpils mērs.

Salcevičs pieļāva, ka uzbrucēji domājuši, ka provincē policisti nebūs pietiekami profesionāli, taču pilsētā ir izvietotas videonovērošanas kameras, kas arī ļāva izsekot bandītu mašīnai un nobloķēt ceļus.

Sarunā Salcevičs stingri uzsvēra, ka nevar piekrist tiem politiķiem, kas uzskata, ka noziegums pastrādāts zemo algu dēļ.

"Ir cilvēki bez smadzenēm, kas zombēti uz idiotiskām darbībām. Žēl, ka tādi ir parādījušies arī starp likumsargiem. Tas mani šokē. Taču arguments par laupīšanu zemo algu dēļ neiztur kritiku, jo pretī viņiem stājās tādi paši policisti ar tikpat mazām algām," klāstīja mērs.

Savukārt opozīcijā esošās politisko partiju apvienības "Par labu Latviju" (PLL) Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Zalāns apliecināja, ka iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces ("Vienotība") demisiju PLL neprasīs, taču vajadzētu izvērtēt Mūrnieces īstenotās reformas policijā. "Cilvēki meklē iespējas nopelnīt. Iespējams, ka tas ir motivācijas trūkumus," kritizēja Zalāns.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā apšaudē pēc bruņotas laupīšanas Jēkabpilī gājis bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no "Alfas", bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Iekšlietu ministre Mūrniece solījusi skarbas pārmaiņas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, tostarp specvienībā "Alfa". Mūrniece uz dienesta pārbaudes laiku no pienākumu pildīšanas atstādinājusi Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!