Larisa Gerasimova, kura iepriekš Mazsalacā bija sākusi tirgot biļetes uz vietu, kur, iespējams, nokritis meteorīts, ir Mazsalacas novada domes deputāte, novada domē viņa ievēlēta no saraksta "Novadnieki", - liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Gerasimova novada domē iecelta par Attīstības komitejas priekšsēdētāju, vienlaikus viņa strādā arī pašvaldības Finanšu komitejā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kā pastāstīja novada domes priekšsēdētājs Gunārs Zunda, viņš ar Gerasimovu sazinājies telefoniski un piekodinājis biļešu tirdzniecību pārtraukt. "Telefoniski sazinājos ar viņu un teicu, lai biļešu tirdzniecību pārtrauc. Lai arī izmantojamās biļetes bija legālas, tomēr ir jābūt arī vēl citām oficiāli nokārotām atļaujām to tirdzniecībai," pastāstīja Zunda, piebilstot, ka biļešu tirdzniecība notikusi vien pāris stundas. Cita lieta esot ziedojumi, kurus Gerasimova uz privātās zemes varot vākt.

Zunda paskaidroja, ka pats iespējamā meteorīta krāteris atrodas uz kaimiņa zemes, bet zeme, kuru piekļūšanai uz notikuma vietu izmanto interesenti, gan piederot Gerasimovai. "No paša krātera droši vien zaudējumi nav nekādi, bet cilvēki, kuri izbradā lauksaimniecībā lietojamu zemi, gan rada zaudējumus," informēja Zunda.

Iepriekš Gerasimova kā deputāte strādājusi Sēļu pagasta padomē.

Pirmdien kāda sieviete bija sākusi prasīt viena lata "ieejas maksu" no interesentiem, kuri vēlējās apskatīt vietu, kur vakar, iespējams, nokritis meteorīts.

Kā pastāstīja biļešu pārdevēja Gerasimova, naudu sieviete vēlas iekasēt, lai segtu ceļa uzturēšanas izdevumus.

Uz biļetēm redzams, ka tās ir Mazsalacas Kultūras centra īpašums. Mazsalacas Kultūras centra vadītāja Dace Jurka pastāstīja, ka biļešu tirgošana ar pašvaldību ir saskaņota un par šo rīcību ir informēta gan novada domes vadība, gan novada domes grāmatvedība.

Zemes īpašniece pašvaldībā vērsusies ar lūgumu piešķirt biļetes, kuras likumīgi varētu tirgot notikuma vietā.

Par ietirgoto līdzekļu izlietojumu vēlāk lems novada domes vadība kopā ar zemes īpašnieci.

Gerasimova uzsvēra, ka kopš vakardienas vakara uz vietu, kur, iespējams, nokrita meteorīts, dodas ļoti daudz interesentu un ceļš ir izdangāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!