Nemierā ar lēmumu pieņemšanas kārtību Jelgavas domes sēdi ceturtdien pametuši uzreiz četri opozīcijas deputāti – Dainis Liepiņš, Saulvedis Šalajevs, Sergejs Ņevoļskis un Maksims Galkins.

"Domes sēde pašā sākumā izvērtās par farsu. Ar balsu vairākumu tika nolemts neizskatīt jautājumus, kurus iesniedza deputāts S.Ņevoļskis, savukārt iekļauts jautājums par galvojumu "Jelgavas ūdenim", kas netika skatīts Finanšu komitejas sēdē," skaidro Liepiņš.

"Man pārmet, ka nepiedalījos komitejas sēdē, kurā skatīja manis iesniegtos lēmumprojektus. Komiteju nolikumā teikts, kas lēmumprojekts, kas izskatīts komitejā, jāsagatavo domes sēdei neatkarīgi no tā, vai likumprojekta iesniedzējs piedalās komitejas sēdē," stāsta Ņevoļskis, piebilstot, ka domes sēdē deputāti lūguši likumiski pamatot šādas jautājumu iekļaušanas vai neiekļaušanas bez iepriekšējās izskatīšanas komitejās, taču tas netika darīts. Ņeveoļskis arī stāsta, ka lēmumprojektus iesniedzis pirms pietiekoši ilga laika, lai tos iekļautu sēdes darba kārtībā. "Šādu balsojumu vēl var pieņemt gadījumā, ja lēmumprojektu iesniedz pavisam īsu laiku pirms sēdes, taču viss tika iesniegts laicīgi," tā Ņevoļskis.

Ņevoļsksis, tiklīdz būs gatavs sēdes protokols, to plāno iesniegt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā ar lūgumu izvērtēt domes pozīcijas rīcību.

Pēc sēdes domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš klātesošajiem pavēstīja, ka šī bijusi pirmā reize viņa praksē, kad daļa deputātu protestu izpauž, pametot sēžu zāli. Viņš to pamatoja ar pirmsvēlēšanu laiku, jo deputāti tādējādi cenšoties pievērst sev potenciālo vēlētāju uzmanību. Pilsētas mērs gan nekomentēja opozīcijas deputātu norādījumus, ka arī domes vadība varētu būt rīkojusies nekorekti vai pat prettiesiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!