Paredzams, ka 2012. gada izskaņā Rēzeknes Augstskolai būs jauna inženieru fakultāte un studentu pilsētiņa, vēsta Rēzeknes ziņu portāls publika.lv.

Projekts paredz ne tikai fakultātes ēkas celtniecību, bet arī laboratoriju būvniecību un iekārtu iegādi. Plānots, ka ēku būvniecība notiks līdz 2012. gada 31. decembrim, savukārt aprīkojuma iegāde - visu 2013. gadu.

Kopējais projekta finansējums ir 6,7 miljoni latu no kuriem 85% ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 7,71% - valsts finansējums, bet atlikušie 7,83% - Rēzeknes Augstskolas finansējums.

Tāpat augstskola ir apņēmusies celt studentu pilsētiņu Atbrīvošanas alejā 115. Tādā veidā augstskola cer efektīvi izmantot resursus, samazināt telpu uzturēšanas izdevumus, kā arī nodrošināt kvalitatīvu studiju un pētniecības vidi. Jaunās Inženieru fakultātes kopējā platība iecerēta 4000 kvadrātmetri, savukārt laboratorijas - 1190 kvadrātmetri.

Projektā paredzēts iegādāties iekārtas, aprīkojumu un tehnoloģijas. Plānots iekārtot mehatronikas apmācību klasi, elektrotehnikas, materiālmehānikas pētījumu, ķīmisko procesu, mikrobioloģijas un cita veida laboratorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!