Piektdien vakarā spēcīgs vējš dažu minūšu laikā izpostījis Rugāju novada Lazdukalna pagasta Skujetnieku ciematu.

Latvijas Televīzija ziņoja, ka spēcīgs vējš sākās ap pulksten 18, izveidojot virpuļviesuli. Vējš izrāva kokus ar saknēm, norāva ēkām jumtus, nesa pa gaisu metāla plāksnes, izpostīja arī tikko rekonstruēto pašvaldības ēku, kuru bija plānots nodot ekspluatācijā nākamnedēļ. Tagad pašvaldības namam jumts būs jāliek no jauna, ziņoja LTV.

Vienai dzīvojamajai mājai vējš izbīdīja sienu, un starp sienu un jumtu izveidojās šķira. Stihijā neviens nav cietis. Pirmdien pašvaldība plāno sasaukt ārkārtas sēdi, lai spriestu par palīdzību iedzīvotājiem un palīdzības lūgšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.


Aculiecinieks Jānis portālu "Delfi" informēja, ka Skujetniekos ap pulksten 19:00 plosījās viesuļvētra. "Viesuļvētras rezultātā aplauzti un izcelti ar saknēm neskaitāmi koki, aplauzti stabi elektropārvades līnijām, daudzas mājas atstātas bez jumta pārseguma, tai skaitā daudzdzīvokļu māja, kuras jumta segums lidojis vairākus simtus metru attālumā. Izpostītais ciems atstāts bez dzeramā ūdens un elektoenerģijas padeves," rakstīja Jānis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele portālu "Delfi" informēja, ka glābēju palīdzību Skujetnieku iedzīvotāji nav lūguši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!