Foto: PantherMedia/Scanpix
Partija "Suverenitāte" vairākās institūcijās iesniegusi protestu, norādot, ka no Latvijas Televīzijas (LTV) puses vērojami vairākkārtēji likuma pārkāpumi vairāku gadu garumā un ka LTV pirmsvēlēšanu diskusijas jau sākotnēji ir iecerētas negodīgas, nevienlīdzīgas un diskriminējošas, informēja partijas saraksta kandidāts Andris Orols.

Vēstulē LTV, Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei un Ģenerālprokuratūrai partijas pārstāvji norāda, ka LTV, balstoties uz neobjektīviem un negodīgiem kritērijiem, iedala politiskās partijas divās grupās, sešas līdz astoņas partijas padarot priviliģētākas par citām, bet citas diskriminējot savās tiesībās un iespējās publiski paust viedokli. Vienas partijas pasniedzot kā populārākas, bet citas - kā mazāk populāras, tiek iespaidota vēlētāju izvēle, uzskata politiskais spēks.

"Tas viennozīmīgi ietekmēs vēlētāju izvēli par labu dažām partijām. Ja LTV nemainīs principus, pēc kuriem ir plānots veidot diskusijas raidījumā "Izvēlies nākotni!", "Suverenitāte" izskatīs iespēju vērsties tiesā, kā arī veidot protesta akcijas, pievēršot sabiedrības uzmanību šīm nelikumībām, kuras atkārtojas gadiem un kuru īstenošanai neviena valsts institūcija neliek šķēršļus," akcentē Orols.

Nav pieļaujams veidot raidījumus, pamatojoties tikai uz vienas konkrētas un privātas pētījumu kompānijas "Latvijas fakti" veiktām sociālajām aptaujām, jo jebkura aptauja, kurā nepiedalās pilnīgi visi Latvijas iedzīvotāji, ir subjektīva un nevar pretendēt uz pilnīgu objektivitāti, uzskata politiskais spēks.

"Kā pierādījums tam ir atšķirīgi partiju reitingi visdažādākajās citās aptaujās, kuras veic citas privātpersonas, organizācijas un interneta portāli. Šīs visas pārējās aptaujas arī pretendē uz godīgumu un objektivitāti, bet, neskatoties uz to, pētījumu rezultāti bieži ir ļoti atšķirīgi," norāda "Suverenitāte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!