Foto: LETA

115 vēlētāji nomainījuši balsošanas iecirkņus savā pašvaldībā vai uz pašvaldību, kurā viņiem pieder nekustamais īpašums, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Iecirkņu nomaiņa notikusi kopš informācijas kampaņas sākuma.

Kā ziņots, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) paziņojumus vēlētājiem par viņu balsošanas iecirkni izsūtīja laikā no šā gada 18.marta līdz 23.martam. Savukārt CVK preses konference notika 22.martā.

PMLP informējusi CVK, ka kopējā statistika ir 115 iecirkņa maiņas gadījumi. Šajā skaitā ietilpst gan iecirkņa maiņa pašvaldības robežās, gan iecirkņa maiņa uz pašvaldību, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums.

Iecirkņu mainītāju skaitā ir arī tie vēlētāji, kuri dzīvo ārzemēs, bet kuriem šeit pieder īpašums, piebilda Bērziņa.

Kā ziņots, līdz 7.maijam vēlētāji savas pašvaldības teritorijā varēs izmantot iespēju mainīt sākotnēji reģistrēto vēlēšanu iecirkni. Tāpat vēlētājam būs iespējams mainīt savu balsošanas vietu uz jebkuru vēlēšanu iecirkni tajā pašvaldībā, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums, 22.martā žurnālistus informēja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Vēlēšanu iecirkni drīkst mainīt uz jebkuru citu vēlēšanu iecirkni tās pašvaldības teritorijā, kurā vēlētājs jau ir reģistrēts vēlēšanām.

Iesniegums par iecirkņa maiņu jāiesniedz personīgi jebkurā pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē. Mainot iecirkni uz to pašvaldību, kur vēlētājam pieder likumā noteiktā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums, jāuzrāda īpašuma tiesības apliecinošs dokuments - Zemesgrāmatas akts vai izziņa no Zemesgrāmatas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!