Foto: LETA

15 Saeimas deputāti iesnieguši parlamentā lēmumprojektu, kas paredz Saeimas Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Veiko Spolītim un komisijas sekretāram Guntim Kalniņam (Zaļo un zemnieku savienība) nolikt deputāta mandātu un atmaksāt komisijā nopelnīto piemaksu, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Jau ziņots, ka Izmeklēšanas komisija darbu pabeigusi bez gala ziņojuma, jo to atteikušies parakstīt pārējie komisijas deputāti.

LTV raidījums atgādina, ka Pretkorupcijas izmeklēšanas komisiju, kuras darba uzdevums bija pētīt korupcijas ietekmi uz valsts institūcijām un amatpersonām, rosināja veidot Saeimas opozīcija. Komisijas vadību uzticēja "Vienotības" deputātam Veiko Spolītim un daļa deputātu komisiju pameta.

Patlaban Saeimā iesniegts 15 deputātu sagatavots lēmumprojekts ar aicinājumu komisijas priekšsēdētājam un sekretāram atmaksāt valsts budžeta līdzekļus, kuri iztērēti izmeklēšanas komisijas darbības laikā.

Komisijas priekšsēdētājs Spolītis trešdien no intervijas raidījumam atteicies, pamatojot to ar steigu. Savukārt komisijas sekretārs Guntis Kalniņš neuzskata, ka būtu nelietderīgi tērējis nodokļu maksātāju naudu.
Lēmumprojektu sagatavojušie deputāti mudina Spolīti un Kalniņu ne tikai atmaksāt naudu, bet arī nolikt deputāta mandātus.

Spolītis jau ir paziņojis, ka par nespēju iesniegt gala ziņojumu uzņemas politisko atbildību. Jau drīzumā arī Saeimas Mandātu komisijā tiks iesniegti vēl jauni lūgumi ar aicinājumu vērtēt Spolīša darbības stilu, ziņo raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!