Foto: LETA

16 miljoni eiro bēgļu uzņemšanai Latvijā ir pārspīlēta summa, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Savu viedokli valsts pirmā amatpersona pamatojusi ar to, ka ierēdņiem bieži esot tieksme visiem izdevumiem pieskaitīt arī ikdienas izdevumus, kas pēc būtības uz attiecīgajām pozīcijām neattiecas. Par to liecinot iepriekšējā pieredze, piemēram, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē organizēšanā.

Vējonis norādījis, ka, viņaprāt, par patvēruma meklētāju integrāciju Latvijā būtu jāatbild sociālajiem dienestiem, bet par pabalsta apmēru nepieciešams vēl diskutēt.

Tikmēr ZZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacījis, ka bēgļiem jāstāsta par Latvijas aukstajām ziemām un zemajiem pabalstiem. Pēc viņa domām šī informācija patvēruma meklētājus atturēs no došanās uz Latviju. Tāpat bēgļiem nepieciešams skaidri pateikt, ka aptuveni 70%v Latvijas iedzīvotāju bēgļus Latvijā redzēt nemaz negrib. "Personīgi es arī negribu viņus šeit redzēt," raidījumam atzina Brigmanis.

Vienlaikus deputāts pauda pārliecību, ka lielākā daļa patvēruma meklētāju tāpat neplāno palikt Latvijā, bet gan vēlas nokļūt Vācijā vai, piemēram, Lielbritānijā.

Kā jau vēstīts valdība ir atbalstījusi atbildīgās nozares ministrijas - Iekšlietu ministrijas - sagatavoto indikatīvo rīcības plānu bēgļu uzņemšanai Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!