Foto: DELFI
Pagaidām nav skaidrs, vai kāds no Nacionālās apvienības (NA) pārstāvjiem valdībā un Saeimā apmeklēs 16.marta pasākumus pie Brīvības pieminekļa, noskaidroja portāls "Delfi".

Vienīgais, kurš iepriekš pauda apņēmību apmeklēt leģionāru piemiņas pasākumu pie Brīvības pieminekļa, bija tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kurš janvāra vidū sociālajā tīklā "twitter.com" paziņoja: "Es iešu pie Brīvības pieminekļa. Cikos? Pēc sava darba grafika. #noteiktiiešu".

Tagad Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs gan portālam "Delfi" norādīja, ka ministra plāni būs zināmi, kad būs zināma visa viņa darba kārtība 16.martā.

Ja Rasnačs izvēlētos doties pie pieminekļa, tas viņam var maksāt amatu. "Ministru prezidente Laimdota Straujuma savu nostāju nav mainījusi," portālam "Delfi" apliecināja Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga, atbildot uz jautājumu, vai ministri, tāpat kā pērn, nedrīkst apmeklēt 16.marta pasākumus pie Brīvības pieminekļa.

Tikmēr Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece nolēmusi doties uz Lesteni. "16. marts ir diena, kad pieminam Latvijas kritušos karavīrus. Šajā dienā es piedalīšos dievkalpojumā Doma baznīcā, pēc tam došos uz piemiņas pasākumu Lestenes brāļu kapos," viņa sacīja.

Mūrniece arī uzsvēra, ka vienmēr ir iestājusies par smago vēstures jautājumu risināšanu: "To konsekventi esmu darījusi, gan strādājot par žurnālisti, gan Saeimā, vadot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju un rīkojot konferences."

Savukārt kultūras ministrei Dacei Melbārdei 16. marta pēcpusdienā jādodas uz Briseli, lai ar uzrunu piedalītos 9. Eiropas romu platformas sanāksmē "Ceļš uz priekšu" (9thMeeting of the European Platform for Roma Inclusion "The way forward"), kurā kopā ar Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta pārstāvjiem tradicionāli piedalās par sabiedrības integrāciju atbildīgais prezidentūras valsts ministrs.

"Tomēr, ja ministres darba grafiks to atļaus, viņa, tāpat kā pagājušajā gadā, apmeklēs piemiņas pasākumu Lestenē," norādīja ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards šajā laikā, iespējams, būs atvaļinājumā - tā kā 16.martā sākas skolēnu brīvlaiks, viņš ieplānojis pavadīt laiku ar ģimeni.

Jau vēstīts, ka 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa parasti piedalās pretēju viedokļu paudēji un Drošības policija tiem pievērš pastiprinātu uzmanību.

Pērn par piedalīšanos leģionāru gājienā amatu vajadzēja atstāt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Eināram Cilinskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!