Foto: LETA

Gaidāmajos 16.marta un 9.maija pasākumos drošības riski būs vēl augstāki, jo jāņem vērā jaunā ģeopolitiskā situācija un Krievijas rīcība Ukrainā, pirmdien LTV raidījumam "Rīta panorāma" norādīja Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

Viņš ir pārliecināts, ka Krievija centīsies šos datumus izmantot saviem mērķiem, lai mērķtiecīgi diskreditētu Latviju, piemēram, izplatot dezinformāciju par it kā atdzimstošu fašismu.

Jaunais Drošības policijas priekšnieks gan uzsvēra, ka DP strādās pastiprinātā režīmā ne tikai 16.martā un 9.maijā, bet arī saistībā ar gaidāmo Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā.

Viņš arī pagaidām neprognozē, kad varētu būt gaidāmi rezultāti iespējamajā balsu pirkšanas lietā nesenajās Saeimas vēlēšanās. Patlaban esot apkopots daudz informācijas un tiekot nopratināts ļoti daudz cilvēku, kas prasīšot laiku.

Jau ziņots, ka 28.oktobrī valdība pēc Iekšlietu ministra (V) Riharda Kozlovska ieteikuma apstiprināja Mežvietu DP priekšnieka amatā.

Viņa galvenās prioritātes būs sadarbība ar pārējām valsts institūcijām Eiropas Savienības prezidentūras laikā, tāpat Mežvieta prioritāšu sarakstā augstu atrodoties balsu pirkšanas skandāls un DP kopējo spēju paaugstināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!