Svētdien ar dievkalpojumu Doma baznīcā sākās gadskārtējie Leģionāru piemiņas pasākumi. Pēc dievkalpojuma ap 1500 cilvēku devās gājienā uz Brīvības pieminekļa pakāji, lai tur noliktu ziedus. Portāls "Delfi" piedāvā notikumu video tiešraides arhīvu.

16.martā risinājās vairāki ar latviešu leģionāru atceres dienu saistīti pasākumi, kuros piedalījās pretēju viedokļu paudēji.

Kopumā 16.martā tika pieteikti četri pasākumi - biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa pēc dievkalpojuma Doma baznīcā no plkst.11 līdz 13 devās gājienā cauri Vecrīgai, lai noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa, godinot latviešu leģionāru piemiņu. "Daugavas Vanagiem" pievienosies arī biedrība "Gustava Celmiņa centrs".

Gājiens pulcēja vismaz 1500 cilvēku un noritēja bez starpgadījumiem.

Vienlaikus Valērijs Oščenkovs Doma laukumā no plkst.10 līdz 13 rīkoja piketu "pret "Waffen SS" veterānu glorifikāciju Latvijā", savukārt biedrības "Apvienība pret nacismu" vārdā Josifs Korens rīkoja pasākumu tiešā Brīvības pieminekļa tuvumā ar mērķi provocēt leģionāru piemiņas gājiena dalībniekus ar izaicinošiem saukļiem vai aizskarošiem skaņu ierakstiem, lai provocētu konfrontāciju starp tā sauktajiem antifašistiem un piemiņas gājiena dalībniekiem.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, pasākumi noritējuši mierīgi, būtisku incidentu nav bijis. Aizturētas septiņas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!