Foto: Reuters/Scanpix
Vairāk nekā trešdaļa jeb 37% Latvijas iedzīvotāju neuzticas sociālajos tīklos publicētajam saturam, liecina "Eurobarometer" aptaujas dati.

Taujāti, kādam jābūt sociālajos tīklos publicētajam saturam, lai tas būtu uzticams, 37% atzina, ka kopumā neuzticas sociālajos tīklos publicētajai informācijai, bet 31% par uzticamu uzskatītu saturu, kas nācis no uzticama avota, piemēram, zināma medija vai organizācijas.

23% uzticētos informācijai ar atsaucēm, 8% ticētu uzticamas personas kopīgotajam saturam, bet 8% ticētu saturam, ja tas publicēts sociālajā tīklā, kam persona uzticas.

6% aptaujāto atzina, ka kopumā tic sociālajos tīklos publicētajam saturam.

Starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm vislielākā neuzticība sociālajos tīklos publicētajai informācijai ir Luksemburgā - 49% valsts iedzīvotāju atzina, ka kopumā neuzticas šādās vietnēs publicētajam saturam. Tāpat Luksemburgā bija vismazāk aptaujāto, kas atzina, ka uzticas sociālajos tīklos publicētajam bez iebildumiem, tādi bija 2%.

Sociālajos tīklos pieejamajai informācijai kopumā neuzticas 26% igauņu un 30% lietuviešu, bet uzticas 4% igauņu un 4% lietuviešu.

"Eurobarometer" pētījums veikts 2017.gada martā, visās ES dalībvalstīs aptaujājot 27 901 cilvēku, kas vecāki par 15 gadiem. Latvijā tika aptaujāts 1001 iedzīvotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!