Foto: F64

4. maijā būs izmaiņas sabiedriskā transporta, autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbībā Rīgā, bet izmantot sabiedrisko transportu varēs bez maksas, informē uzņēmumā "Rīgas satiksme".

4. maijā sabiedriskais transports, proti, autobusi, trolejbusi, tramvaji kursēs pēc brīvdienu grafika. Saistībā ar Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu organizēti papildu autobusu, tramvaju un trolejbusu reisi līdz pulksten 2 no pilsētas centra.

Papildu reisi norīkoti 2., 3. un 11. maršruta autobusiem, kā arī 12., 23. un 26. apvienoto maršrutu autobusiem, kas kursē pa Akmens tiltu. Papildu reisi paredzēti arī 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51., 52 un 53. maršruta autobusiem.

Tāpat papildu reisi valsts svētkos būs 4., 5., 6., 7., 10. un 11. maršruta tramvajiem un 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27. maršruta trolejbusiem.

Saistībā ar gaidāmo apmeklētāju pieplūdumu Lucavsalas atpūtas zonā, laikā no 4. maija līdz 7. maijam 40. maršruta autobuss apstāsies un uzņems/izlaidīs pasažierus pieturvietā "Lucavsala".

5. maijā sabiedriskais transports kursēs pēc sestdienas grafika.

4. maijā iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs braukt tramvajā, trolejbusā, autobusā bez maksas. Pasažieriem, kuri ir iegādājušies braukšanas kartes darba dienām, 5. maijā tās nebūs derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā. Savukārt sestdien, 13. maijā, darba dienu mēneša biļetes varēs izmantot braukšanai sabiedriskajā transportā.

4. maijā Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centra Spīķeru ielā 1 darba laiks būs no pulksten 10 līdz pulksten 16, bet pārējie seši klientu apkalpošanas centri būs slēgti.

Rīgas satiksme klientu apkalpošanas centrs Brīvības ielā 49/53 5. maijā un 6. maijā būs slēgts. Pārējo klientu apkalpošanas centru darba laiks 5. maijā būs ierastais – līdz pulksten 19, bet 6. maijā klientu apkalpošanas centri strādās no pulksten 10 līdz pulksten 16.

13. maijā Rīgas satiksme klientu apkalpošanas centrs Brīvības ielā 49/53 strādās no pulksten 8 līdz pulksten 17, bet pārējie seši klientu apkalpošanas centri strādās kā ierasts brīvdienās no pulksten 10 līdz 16.

Juridiskās personas klientu apkalpošanas centrā Brīvības ielā 191 3. maijā apkalpos no pulksten 8 līdz pulksten 14:30, bet 5. maijā tas būs slēgts.

12. maijā juridiskās personas klientu apkalpošanas centrā Brīvības ielā 191 apkalpos no pulksten 8 līdz pulksten 16, bet 13. maijā tas strādās no pulksten 8 līdz 14.

Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietas, kuras apkalpo Rīgas satiksme, 4. maijā varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes stāvvietu Krišjāņa Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama. Tur par auto novietošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

No 1. maija līdz 30. septembrim darbojas maksas autostāvvieta Vecāķos (V zona). Maksa par maksas autostāvvietas lietošanu V zonas teritorijā ir 2 eiro par visu dienu, taču 4. maijā to varēs izmantot bez maksas.

5. maijā maksas autostāvvieta Vecrīgas teritorijā (R zona) strādās no pulksten 6 līdz pulksten 24 un Vecāķos (V zona) strādās no pulksten 8 līdz pulksten 20 pēc spēkā esošajiem tarifiem.

Pārējās maksas autostāvvietas 5. maijā strādās līdz pulksten 17. Pazemes stāvvieta Krišjāņa Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama strādās atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

13. maijā maksas autostāvvieta Vecrīgas teritorijā (R zona) strādās no pulksten 6 līdz pulksten 24 un Vecāķos (V zona) strādās no pulksten 8 līdz pulksten 20 pēc spēkā esošajiem tarifiem. Pārējās maksas autostāvvietas 13. maijā strādās no pulksten 9 līdz pulksten 17. Pazemes stāvvieta Krišjāņa Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama strādās atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Mātes dienā, 14. maijā, Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietas, kuras apkalpo Rīgas satiksme, varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes stāvvietu Krišjāņa Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama. Tur par auto novietošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Minibusi 4. maijā kursēs pēc svētdienām un brīvdienām paredzētā grafika, 5. maijā - pēc sestdienas grafika, 13. maijā – pēc darba dienu grafika.

Nakts satiksme svētku nedēļā tiks organizēta naktī uz 6. maiju un uz 7. maiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!