Foto: F64
9. maijā no pulksten 9.30 līdz 11.30 Jelgavā, Stacijas parkā, pie piemiņas plāksnes notiks biedrības "Latviešu strēlnieku apvienība" Jelgavas nodaļas organizētais pasākums Otrajā pasaules karā kritušo karavīru piemiņai, informēja Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Līga Klismeta.

Krievu kultūras biedrība "Veče", kas iepriekšējos gados Jelgavā rīkoja mītiņu par godu "Uzvaras dienai", pasākumu nav pieteikusi.

"Večes" izpilddirektore Valentīna Kudrjavceva pastāstīja, ka pieteiktajā pasākumā piedalīsies arī biedrības pārstāvji un citi viesi. "Tā kā mītiņu pieteikusi "Latviešu strēlnieku apvienība", pasākumu rīkosim kopā," skaidroja Kudrjavceva.

Savukārt vakarā pulksten 18 viesnīcas "Jelgava" Zvaniņu zālē notiks pasākums "Bērni un karš", kurā paredzēta dzejas lasīšana un dziesmu dziedāšana.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad netiks rīkots svinēšanas pasākums Uzvaras parkā, jo parkā noritēs Eiropas dienas aktivitātes. Savukārt Pasta salā minētajā dienā notiks Eiropas dienai veltīts sporta pasākums "Sporta spēles brīvā dabā".

Pērrn pašvaldība saskaņojusi "Večes" mītiņu Stacijas parkā, taču sākotnēji vakarā iecerēto svētku pasākumu pašvaldība atteikusi, jo Uzvaras parks un Jelgavas pils apkārtne 9. maijā bija aizņemti citiem pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!