Foto: LETA
“Es aicinātu ikvienu domāt par to, kas notiek Rīgā un Latvijā, un es aicinātu nesmieties par mūsu lozungu: “ja pazaudēsim Rīgu, tad pazaudēsim arī Latviju,”” intervijā laikrakstā “Neatkarīgā Rīta Avīze” ceturtdien saka Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Šādi Āboltiņa noslēdz atbildi uz laikraksta jautājumu par inteliģences lomu, situācijā, kad pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas un provizorisko vēlēānu rezultātu paziņošanas Rīgas ielās "mudžēja trula un bandītiska izskata īpatņi, kas vicināja Krievijas Federācijas karogus".

Āboltiņa laikrakstam atzīmē, ka, iespējams, "šādos gadījumos vajag atcerēties par Staļina režīmu, kas pirmām kārtām iznīcināja inteliģenci un domājošos cilvēkus. Vajag aizdomāties par šo režīmu, kas gādāja, lai ir lēts šņabis - lai tauta dzer un lai nedomā ne par ko. Vajag aizdomāties par tiem, kas ņirdz par vēlmi redzēt izglītotu tautu".

"Izglītota, inteliģenta cilvēka priekšrocība ir tā, ka viņš analizē procesus un izvēlas prioritātes, un viņu nevar nopirkt ne par tramvaja biļeti, ne par desas luņķi, ne par banānu. Šobrīd, kad daudzi cilvēki rēķina santīmus, lai paēdinātu ģimeni un bērnus skolā palaistu, mums jādomā trīs soļus uz priekšu: varbūt nākamais "labdaru" solis ir bezmaksas degvīns? Tas jau bija piedzīvots 1940. gadā, kad ienāca okupanti, un to nedrīkst neievērot," norāda Saeimas priekšsēdētāja.

Vaicāta par iespējamo Reformu partijas (RP) pārstāvju pievienošanos "Vienotībai", viņa uzsver, ka "Vienotība" vairāk ir labēji centrisko vērtību aizstāve un norāda, ka oficiālas sarunas nav bijušas, "taču "Vienotības" durvis vienmēr ir atvērtas: ja RP ir biedri, kuri uzskata, ka "Vienotības" realizētā politika viņiem ir pieņemama un tuva, tad jādomā par pievienošanos mums".

Jau vēstīts, ka, līdzšinējie Rīgas atslēgu turētāji politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", Partija "Gods kalpot Rīgai" saņēmuši 58,54% vēlētāju atbalstu un ieguvuši 39 no 60 Domē esošajām deputātu vietām, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

"Vienotība" Rīgā saņēmusi 14,3 % vēlētāju atbalstu un 9 deputātu vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!