Foto: LETA

Līdz ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ināras Pētersones atkāpšanos no amata VID zaudēs godīgu, profesionālu un efektīvu vadītāju, paziņojumā medijiem norāda partijas "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Pētersoni raksturo neatlaidība, enerģiskums un atklātība. Viņai, veicot VID vadītājas pienākumus, izdevies izveidot ne vien kvalitatīvu un stipru komunikāciju ar sabiedrību, lai skaidrotu VID darbu un nodokļu nomaksas disciplīnas nozīmīgumu, bet veikt arī nozīmīgas iekšējas reformas, lai uzlabotu iestādes reputāciju, izskaustu korupcijas riskus un strauji uzlabotu nodokļu iekasējamību," klāsta Āboltiņa.

Viņa vērš uzmanību uz Pētersones paveikto, ko apliecinot ēnu ekonomikas pētījuma rezultāti, kā arī rezultatīvais muitas policijas un finanšu policijas darbs.

"Vēl šodien redzam arvien jaunas atklātas lietas, kuru izstrāde uzsākta pērn," uzsver Āboltiņa.

"Vienotības" vadītāja aicina novērtēt Pētersones paveikto un motivēt viņas palikšanu VID, pavēstīja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Jau vēstīts, ka pirmdien VID ģenerāldirektore Pētersone finanšu ministrei Reizniecei-Ozolai iesniedza atlūgumu, ko Reizniece-Ozola gan vēl nav pieņēmusi.

Pētersone VID ģenerāldirektores amatā tika apstiprināta 2013. gada 22. oktobrī. Šim amatam viņa tika virzīta pēc toreizējā finanšu ministra Andra Vilka (V) ieteikuma. Pētersone nodokļu jomā strādā kopš 1995. gada. Gandrīz 15 gadus viņa vadījusi VID struktūrvienības, kuru darbs saistīts ar audita un nodokļu kontroles organizēšanu, savu profesionālo karjeru veidojot no auditores līdz ģenerāldirektora vietnieces amatam. Pētersone ieguvusi profesionālo maģistra grādu ar lauksaimniecības ekonomista grāmatveža kvalifikāciju, kā arī maģistra grādu un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!