Foto: Saeimas administrācija

Līdzekļi manis un "Vienotības" nomelnošanai nāk no Nacionālās apvienības (NA), ceturtdien uzstājoties partijas Rīgas nodaļas kopsapulcē sacīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa partijas biedriem uzsvēra, ka tas ir saistāms ar "Vienotības" vēlmi uzņemties atbildību pār tieslietu jomu.

Viņa atzina, ka "Vienotība" ir pārāk ilgi vilcinājusies ar premjera nosaukšanu. Tomēr viņa vērsa uzmanību uz divām partijas deputātēm, kuras pirmdien viesojušās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijā, solot uzticību Mārim Kučinskim. "Man nav saprotama motivācija, kā tā var rīkoties," viņa pauda sašutumu.

Āboltiņa sacīja, ka tad, kad "Vienotība" pieteica pretenzijas uz tieslietu jomu, pēkšņi radās bloks starp NA un ZZS. Tāpat partijas vadītāja sacīja, ka gala lēmums par to, vai "Vienotībai" iekļauties topošajā Kučinska valdībā, ir jāpieņem partijas domei.

"Mēs vairāk neesam tā partija, kurai nepārtraukti ir jāmeklē ir jāmeklē kompromisi. Šobrīd to varēs darīt ZZS. Mums tagad būs stingri jāuzstāj savu pārliecību," teica Āboltiņa.

Jau ziņots, ka Āboltiņa ceturtdien pēc "Vienotības" valdes un frakcijas kopsēdes žurnālistiem sacīja, ka " Vienotība" sarkanā līnija sarunās par nākamo valdību būs Tieslietu ministrijas vadība.

"Šis ir viens no svarīgiem uzstādījumiem, šajā situācijā mēs to gribētu pieskaitīt pie sarkanajām līnijām," teica Āboltiņa.

Taujāta par iespējamajiem tieslietu ministra amata kandidātiem, politiķe norādīja, ka pagaidām partija par to nav lēmusi, tomēr viņa tā nebūšot.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Māri Kučinski no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Vienotība" vēl nav pieņēmusi lēmumu par to, vai strādās Kučinska valdībā. Pirmās oficiālās sarunas ar Kučinski "Vienotībai" plānotas pirmdien.

Laimdota Straujuma (" Vienotība") par demisijas paziņoja pērn 7. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!