Foto: LETA

Politiskā partija "Nacionālās apvienība" (NA) ir neprognozējama un nekoleģiāla pret saviem partneriem, vērtējot jau iepriekš paustos izteikumus par iespējamo valdības krišanu, piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa skaidroja, ka Valsts prezidenta vēlēšanās NA balsojums neliecināja par strīdu par prezidentu. Āboltiņa skaidroja, ka NA ir neprognozējama savos lēmumos un izteikumos, turklāt "Latvijas vēsturē esot ierakstīts", ka tā vienmēr bijusi politiskā partija "Tēvzemei un brīvībai/LNNK", kas valdību ir gāzusi.

Runājot par budžeta pieņemšanu, Āboltiņa norādīja, ka par saviem lēmumiem NA nebrīdina koalīcijas partnerus, tāpēc tas ir viens no iemesliem, kāpēc budžeta veidošanas process nebūs viegls. "Ja NA nemainīs attieksmi, tad tie būs viņi, kuru dēļ šo budžetu būs grūti izveidot," sacīja "Vienotība" līdere, vienlaikus atzīstot, ka tas noteikti nav NA pašmērķis.

Tāpat Āboltiņa sacīja, ka pašreiz par valdības krišanu var runāt tikai teorētiski, atzīstot, ka netiek runāts par citu koalīciju. "Parlamenta matemātika patlaban neļauj izvērsties. Es citu koalīciju neredzu," rezumēja deputāte.

Savukārt vaicāta par iemesliem, kāpēc viņai bijis svarīgi Valsts prezidentu ievēlēt jau pirmajā kārtā, Āboltiņa norādīja, ka "joprojām pastāv teorētisks apdraudējums un hibrīdkara elementi" un ārējo drošību var nodrošināt tikai ar iekšējo stabilitāti.

Vēl Āboltiņa atzina, ka arī viņa gaida Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē beigas. "Mūsu ministri patlaban ir spēlētāji lielajā Eiropas politikā. Es arī gaidu prezidentūras beigas, jo ir ļoti daudz lietas, kas ir risināmas un risināmas pietiekoši skaidri un korekti," raidījumam sacīja Saeimas deputāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!