Foto: LETA

Pašlaik nav īstais brīdis sasaistīt partijas "Vienotība" un tās Saeimas frakcijas vadību, sacīja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa, vienlaikus apliecinot, ka nekandidētu uz partijas priekšsēdētāja amatu.

Komentējot partijas vadītāja vietnieka Edvarda Smiltēna lēmumu pamest frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, Āboltiņa teica, ka šis paziņojums šodien pārsteidzis visu frakciju.

Āboltiņa atgādināja, ka "Vienotības" Saeimas frakcijā ir 11 cilvēki, kas nav partijas biedri. Viņa arī uzsvēra, ka pašlaik valdības un Saeimas darba kārtībā ir ļoti būtiski jautājumi, piemēram, nodokļu reforma.

Frakcijas vadītāju varot mainīt, bet rodoties jautājums, vai šie pienākumi nav veikti pienācīgi, izmantoti ļaunprātīgi vai pretēji frakcijas interesēm, teica Āboltiņa.

Lūgta komentēt Smiltēna pausto par diametrāli pretējiem uzskatiem, politiķe norādīja, ka Smiltēns nav pārrunājis ar viņu partijas nākotni. Turklāt arī viņa uzskata, ka politiskais spēks jāsaliedē, jābūt jaunai komandai. Viņaprāt, starp abiem politiķiem nebija ideoloģisku pretrunu.

Runājot par iespēju vadīt partiju, Āboltiņa uzsvēra, ka viņu šim amatam neviens nav uzrunājis. Viņa arī apliecināja, ka uz to nekandidētu. Politiķe piebilda, ka ir mēģinājusi attālināties no partijas darba, lai negatīvais tēls, kas pietiekami iesakņojies sabiedrībā, neradītu kaitējumu partijai.

Kā ziņots, Smiltēns piektdien atkāpies no politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Līdz ar atkāpšanos no šī amata viņš uz laiku apturējis arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam "Vienotības" kongresā 19.augustā.

Smiltēns skaidroja - nevar būt situācija, kad viņš tiek izvirzīts par partijas vadītāju un atbalsta gadījumā vada partiju, bet frakciju vadīs cilvēks ar diametrāli pretējiem uzskatiem. Tāpēc politiķis mudinājis frakciju beidzot pieņemt "atklātu un godīgu lēmumu", izsakot uzticības mandātu Āboltiņai vai viņam. Pagaidām frakcijā balsojums par frakcijas vadītāja maiņu nav noticis.

Pēc mēneša, 19.augustā, notiks "Vienotības" kongress, kurā tiks pārvēlēta politiskā spēka vadība. Pašreizējais partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs iepriekš paziņoja, ka vairs nekandidēs uz politiskā spēka vadītāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!