Foto: LETA

Partijas "Vienotība" reģionālo nodaļu lēmums par agrāku ārkārtas kongresa sasaukšanu ir vērtējams pozitīvi un partijas valde izvērtēs visus argumentus, sacīja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

"Tas ir pierādījums, ka "Vienotība" ir demokrātiska organizācija, kurā nodaļas spēj pašorganizēties un demokrātiskā ceļā pieņemt lēmumus," uzskata politiķe.

Partijas valde izvērtēs reģionālo nodaļu argumentus un pieņems lēmumu, uzsvēra Āboltiņa.

Partijas vadītāja pašlaik nav Latvijā un reģionālo nodaļu sanāksmē Liepājā nepiedalījās.

Kā ziņots, "Vienotības" reģionālās nodaļas aicina partijas vadību sasaukt ārkārtas kongresu jau 4. jūnijā, nevis 29. oktobrī, kā paredzēts patlaban.

"Vienotības" Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks informēja, ka aicinājumu atbalsta visas 15 reģionālās nodaļas, kas sestdien bija pārstāvētas sapulcē Liepājā. Robežnieks norādīja, ka reģionālās nodaļas ir gatavas aktīvi darboties, lai atrisinātu "Vienotības" problēmas.

Liepājas nodaļas vadītājs jau iepriekš pauda uzskatu, ka ārkārtas kongress būtu jāsarīko "pirms vasaras brīvdienām", jo rudenī galvenā uzmanība jau būs jāvelta 2017. gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, tāpēc partijai tad jau būtu jāstrādā ar pilnu atdevi, nevis vēl tikai jālemj par jauno valdi un vadītāju.

"Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars skaidroja, ka par partijas ārkārtas kongresa ātrāku sasaukšanu var lemt politiskā spēka valde vai arī to var rosināt vismaz desmitā daļa biedru. Valde izvērtēšot reģionālo nodaļu aicinājumu.

Kampars kā "ļoti labu lēmumu" vērtēja reģionālo nodaļu sanāksmes iznākumu. Viņš uzskata, ka pašreizējās objektīvās partijas problēmas būtu jārisina ātrāk. Viņš gan piebilda, ka nav partijas valdes loceklis.

Pirmdien partijas valdes sēde gan vēl nenotiks, ņemot vērā, ka Āboltiņa ir ārpus Latvijas.

Uz reģionālo nodaļu sapulci Liepājā bija uzaicināti visu partijas nodaļu vadītāji un pārstāvji, kā arī "Vienotības" valde un Saeimas deputāti. Starp sapulces dalībniekiem bija redzami vairāki "Vienotības" vadības pārstāvji, bet partijas līdere Āboltiņa jau iepriekš brīdināja, ka nevarēs ierasties, jo atrodas ārpus Latvijas.

Sapulces dalībnieki arī diskutēja par valdes darbu un valdes locekļu kandidātu izvirzīšanas kārtību. Sapulce bija slēgts pasākums.

Iepriekš Liepāja nodaļa bija viena no tām, kas rosināja partijas valdi izskatīt jautājumu par tā dēvēta "Vienotības" frakcijas sešinieka pārstāvju Lolitas Čigānes un Ilzes Viņķeles izslēgšanu no partijas. Valde toreiz lēmumu nepieņēma un nodeva šo jautājumu partijas Ētikas komisijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!