Foto: LETA

Partija "Vienotība" ir sašķelta, un partijas tā dēvētie iekšējās opozīcijas pārstāvji rīkojas tāpat kā Doņeckas separātisti, kas Ukrainā pretēji konstitūcijai pasludina savu republiku, LTV raidījumam "Panorāma" sestdien skaidroja partijas līdere Solvita Āboltiņa (V).

"Tur [Ukrainā] ir Doņeckas separātais veidojums. Vienkārši pretēji Ukrainas konstitūcijai kāds paziņo: "Nu, mēs tagad esam "Doņeckas republika"." Tieši tā pat pretēji partijas "Vienotības" statūtos minētajam vai pat pretēji partijas frakcijas nolikumā minētajam, vai partiju likumā minētajam, seši cilvēki no 23 frakcijā vai divarpus tūkstošiem pēkšņi metas publiski komentēt un pierādīt savas tiesības," intervijā skaidroja Āboltiņa, piebilstot, ka tādējādi "Vienotība" nespēj demonstrēt vienotu viedokli.

Tikmēr "Vienotības" deputāte Ilze Viņķele, kura tiek uzskatīta par vienu no partijas iekšējām opozicionārēm, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījusi, ka, "ja leģitīmi ievēlētu deputātu viedokli klasificē kā Donbasa republiku, kaut kas nav lāgā ar sapratni par parlamentāru demokrātiju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!