Foto: LETA
"Vienotības" priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas vadībā pašlaik nav iespējams izveidot stabilu koalīciju, pēc apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas sēdes žurnālistiem sacīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Šādi viņš atbildēja uz jautājumu, vai VL-TB/LNNK strādās koalīcijā, kurā premjerministre būtu Āboltiņa. Dzintars norādīja, ka partijas priekšsēdētājam ir zināmas priekšrocības kļūt par valdības vadītāja amata kandidātu, taču, no otras puses, VL-TB/LNNK neesot vienīgie, kas neatbalsta viņas kandidatūru premjerministra amatam.

Viņš sacīja, ka neuzskata, ka nacionālajai apvienībai būtu jākomentē iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) paustais, ka viņš nekandidēs uz Ministru prezidenta amatu. Šāds pavērsiens apliecina, ka VL-TB/LNNK rīkojas pareizi, neiesaistoties publiski nosaukto kandidātu apspriešanā. Partijai būs jālemj tad, kad būs nosaukts konkrēts kandidāts.

Dzintars norādīja, ka zināmā mērā ir loģiski, ka "Vienotība" ir uzņēmusies organizēt valdības veidošanas procesu. Tagad nepieciešams gaidīt piedāvājumu, jo pagaidām tas nav saņemts.

Jau vēstīts, ka līdz šim kā viens no iespējamiem valdības vadītāja amata kandidātiem minētais Kozlovskis sliecas nekandidēt uz premjerministra amatu un vēlas turpināt pildīt pašreizējos pienākumus.

"Es domāju, ka jābūt citam kandidātam. Izvērtējot faktorus, uzskatu, ka būtu jābūt citam premjeram, nevis man. Tāpēc aicinātu šo jautājumu vairs neaktualizēt," Latvijas Radio uzsvēra Kozlovskis.

Vaicāts, vai atbalstītu Āboltiņu kā premjerministra amata kandidāti, Kozlovskis norādīja, ka pagaidām viņa ir vienīgais cilvēks, kas paudis gatavību uzņemties šos pienākumus. Turklāt nedrīkst aizmirst, ka "Vienotība" ir tā, kas uzņēmusies veidot valdību. "Es neredzu citu pretendentu," noteica Kozlovskis.

Kā ziņots, ceturtdien un piektdien Valsts prezidents Raimonds Vējonis tiksies ar partiju pārstāvjiem saistībā ar jaunās valdības veidošanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!