Foto: LETA

Esošajā situācijā Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) virzīšana premjera amatam būtu diezgan loģisks lēmums, uzskata Zaļo un zemnieku savienības līderis Augusts Brigmanis.

Brigmanis ceturtdien LNT raidījumam "900 sekundes" apliecināja, ka Saeimas kuluāros patlaban tiekot vērtēta un apspriesta iespējamā Āboltiņas kandidatūra.

Viņa ir partijas līdere ar lielu pieredzi valdības darbā un šajā krīzes situācijā valstī varētu uzņemties premjera pienākumus, norādīja Brigmanis, uzsverot, ka izšķiršanās gan ir jāieņem pašai "Vienotībai".

Brigmanis joprojām ir pārliecināts, ka nākamajā sarunu raundā "Vienotībai", kā lielākajam politiskajam spēkam, ir jāizvirza savs premjera kandidāts.

"Delfi" jau ziņoja, ka trešdien, 4.decembrī, noslēdzot pirmo sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, Valsts prezidents Andris Bērziņš ir pieņēmis lēmumu, nevirzot nevienu no pirmajās sarunās minētajiem premjera amata kandidātiem, turpināt politiskās konsultācijas arī nākamajā kārtā, kas plānota jaunnedēļ.

Jau ziņots, ka demisionējušā premjera Valda Dombrovska pārstāvētās partijas "Vienotība" valde iepriekš nolēma valdības vadītāja amatam pieteikt veselus trīs kandidātus - aizsardzības ministru Arti Pabriku, Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un Dombrovska padomnieku Intu Dālderi.  Savukārt citi politiskie spēki savus premjera kandidātus publiski neizvirzīja.

Iepriekš, kā iespējamie premjera amata kandidāti minēti arī bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Eiropas Komisijas komisārs Andris Piebalgs, kurš gan paziņojis, ka to uzņemties būtu neprāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!