Foto: LETA

Pirmdien ap pulksten 10.30 Rīgā, Abrenes ielā 3, ierīkotajā Latvijā par vienu no modernākajiem nodēvētajiem tiesu namiem nostrādājusi signalizācija. Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu kolēģija, kas ir viena no tiesām, kas šajā namā izvietota, darbu turpinājusi, taču Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas vadība izlēmusi darbiniekus no telpām evakuēt.

Signalizācijas nostrādāšanas faktu portālam "Delfi" apliecināja Rīgas apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš. Viņš norādīja: apsardze izstaigājusi telpas, sapratusi, ka nav pamata evakuācijai un visi turpinājuši strādāt. Bērziņš apliecināja, ka darbiniekiem, stājoties amatos, tiek doti noradījumi par rīcību šādos gadījumos un viņi tiek iepazīstināti ar Tiesu administrācijas apstiprinātajām darba drošības un ugunsdrošības instrukcijām.

Savukārt Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons portālam "Delfi" sacīja, ka, nostrādājot signalizācijai, pieņemts lēmums darbiniekiem un tiesnešiem no ēkas evakuēties. Tikai tad, kad apsardze pārliecinājusies, ka trauksmei nav pamata, pieņemts lēmums atgriezties telpās. Ārpus tiesas pavadīta aptuveni stunda.

Ar šajā ēkā izvietotās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas pārstāvjiem portālam "Delfi" neizdevās sazināties.

Pēc tiesu pārstāvju teiktā, tiesu nama apsardzi nodrošina SIA "Megasargs". Savukārt par kārtību atbild Valsts policija.

Tiesu administrācijā portālam "Delfi" solīja pēc iespējas ātrāk atbildēt, kāda rīcība paredzēta attiecīgajās drošības instrukcijās, par kuru ievērošanu parakstījušies tiesu namā strādājošie.

Jau vēstīts, ka 21.novembra pievakarē signalizācija nostrādāja arī Zolitūdes lielveikalā "Maxima". Cilvēki pēc tās noskanēšanas netika evakuēti, bet tos turpināja ielaist ēkā. Pēc kāda laika iegruva veikala jumts un šajā traģēdijā dzīvības zaudēja 54 cilvēki.

Tā kļuvusi par lielāko traģēdiju Latvijā kopš neatkarīgas atgūšanas.

Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!