Foto: LETA
Latvijas atbildīgajām institūcijām vajadzētu domāt ātrāk un negaidīt, kamēr patvēruma meklētāji iegūs bēgļu statusu, lai sāktu viņiem mācīt latviešu valodu, Latvijas vēsturi un kultūru, tā intervijā Latvijas televīzijas raidījumam "1:1" pauda Saeimas deputāts Hosams Abu Meri.

''Mums vajadzētu domāt ātrāk un negaidīt, kad viņi dabūs statusu," uzsvēra Abu Meri, jo tad latviešiem nevajadzēs domāt par to kādā valodā, kādā veidā viņi varēs runāt uz ielas ar cilvēkiem. Viņš arī izcēla, ka būtiski, lai, izejot ārpus patvēruma meklētāju izmitināšanas centra, imigrantiem jau būtu iespējams "sākt savu dzīvi".

Tāpat deputāts stāstīja, ka būtiski, lai problēmas risinājumu kopā meklētu visi politiskie spēki. Viņš pauda uzskatu, ka pareizs integrācijas plāns ļautu bēgļiem kļūt par "labiem pilsoņiem".

Taujāts par to, vai, viņaprāt, pastāv bažas par atsevišķu imigrantu radikalizēšanos, viņš atbildēja: "Nu viss ir iespējams." Tiesa gan, Abu Meri norādīja, ka drīzāk jābažījas par tiem, kuri šobrīd devušies karot uz Tuvajiem Austrumiem nemiernieku rindās un pēcāk varētu atgriezties Eiropā.

Viņš norādīja, ka būtisks elements draudu mazināšanā varētu būt nopietnas intervijas, kuru laikā tiktu, piemēram, noskaidrots no kura reģiona nāk patvēruma meklētājs un vai viņam ir kāda saikne ar radikāliem vai teroristiskiem grupējumiem.

Vaicāts par to, vai arī Latvijā vajadzētu ieviest likumu, kas aizliedz valkāt seju aizsedzošu apģērbu, Abu Meri atbildēja noliedzoši: "Mums nevajadzētu uztaisīt kaut kādu likumu, kas aizskar kaut kādu reliģisku jautājumu."

"Mums varbūt par daudz jau ir stereotipu un baiļu. Es saprotu Latvijas iedzīvotāju bažas, bet es domāju, ka mums nevajadzētu, nu, no tāda negatīva stūra skatīties uz to jautājumu [par patvēruma meklētājiem]," intervijā pauda deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!