Saeimas deputāts un bijušais parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā priekšsēdētājs Jānis Ādamsons neizslēdz iespēju pret kādu personu vērsties tiesā par goda un cieņas aizskaršanu.
Tā Ādamsons sacīja pirmdien LTV raidījumā "Krustpunkti", kurā Ādamsons kopā ar izmeklēšanas komisijas pārstāvi Aleksandru Kiršteinu diskutēja par ģenerālprokuratūras lūgumu izdot Ādamsonu kriminālvajāšanai.

Ādamsons pagaidām nenosauca konkrētu personu, pret ko varētu vērsties tiesā, norādīdams, ka par to vēl konsultēsies ar juristiem.

Diskusijā Ādamsons atkārtoti pauda viedokli, ka vienīgais mērķis, kuru pretinieki vēlas panākt, izdodot viņu kriminālvajāšanai, ir izstumt viņu no politikas.

Lai arī Ādamsons ir pārliecināts par savu taisnību, no Saeimas tribīnes nosaucot amatpersonas, kas varētu būt iespējami saistītas ar pedofilijas lietu, deputāts savu taisnību pierādīs tiesā. Kā norādīja Ādamsons, tiesāšanās laikā viņam nebūs iespēja izpildīt vēlētāju gribu, jo divus gadus - tiesas procesa laikā - viņš nevarēs darboties Saeimā.

Ādamsons uzsvēra, ka nevienu nav apzināti aizskāris un nav ļaunprātīgi izmantojis savu dienesta stāvokli, nosaucot amatpersonas, kā to norādījusi prokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!