Saeimas deputāts Jānis Ādamsons jau vairākkārt aicināts ierasties prokuratūrā un sniegt liecības krimināllietā par paša izteikumiem par vairāku amatpersonu saistību ar pedofilijas lietu, tomēr līdz šim nav ieradies.
Savukārt Ādamsons skaidro, ka viņš bijis aizņemts parlamentā un par savu neierašanos prokuratūru brīdinājis.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska stāstīja, ka Ādamsonam pavēstes par ierašanos nosūtītas gan uz dzīves, gan darba vietu, bet viņš izmantojot dažādus ieganstus, lai neierastos.

Līdz ar to viņš kavējot izmeklēšanu, jo prokurors nevar uzdot viņu interesējošos jautājumus.

"Tajā pašā laikā Ādamsons presē plaši komentē apsūdzēto aizturēšanu, tādā veidā izdarot spiedienu uz prokuratūru," sacīja Šubrovska.

Ādamsons BNS sacīja, ka viņš uz prokuratūru aicināts 17. un 18. jūlijā, un šajās dienās viņš bijis aizņemts attiecīgi Saeimas plenārsēdē un komisijas sēdē. Turklāt viņš par to informējis arī prokuratūru.

"Man naudu maksā par to, ko es daru parlamentā," sacīja deputāts.

Jau ziņots, ka prokuratūra krimināllietu par pedofilijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ādamsona izteikumiem ierosināja pēc tam, kad 17.februārī viņš no Saeimas tribīnes paziņoja par Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieka Andreja Sončika, premjera Andra Šķēles un tieslietu ministra Valda Birkava iespējamo saistību ar pedofilijas lietu.

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis solījis, ka jūlija beigās Ādamsona lietā būšot procesuāls lēmums. Lai gan netiek atklāts, vai tiks lūgta Ādamsona kriminālvajāšana, lieta izbeigta vai iespējams kāds cits risinājums, Maizītis atzinis, ka lietā noteikti būs cietušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!