Foto: DELFI

Lai paplašinātu Ādažu poligona teritoriju, Aizsardzības ministrija (AM) iegādāsies trīs nekustamo īpašumu zemes vienības Sējas novadā, liecina otrdien valdībā apstiprinātais rīkojuma projekts.

AM atļauts iegādāties nekustamā īpašuma "Mežvieti" zemes vienību 5,2 hektāru platībā, nekustamā īpašuma "Timmas" zemes vienību 2,1 hektāru platībā, kā arī nekustamo īpašumu "Kokdārzi", kura zemes platība ir 2,6 hektāri.

Nekustamā īpašuma "Mežvieti" atsavināšana atbilstoši noteiktajam atlīdzības apmēram izmaksās 19 129 eiro, tai skaitā nekustamā īpašuma tirgus vērtība – 2475 eiro un mežaudzes vērtība – 16 654 eiro. "Timmas" zemes vienību iegāde izmaksās apmēram 5900 eiro, no kuriem 900 eiro ir nekustamā īpašuma tirgus vērtība, bet 5000 ir mežaudzes vērtība. Savukārt nekustamā īpašuma "Kokdārzi" zemes vienību AM iegādāsies par apmēram 2200 eiro, kas ir nekustamā īpašuma tirgus vērtība.

Minētos nekustamos īpašumus AM normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ierakstīs zemesgrāmatā uz valsts vārda Aizsardzības ministrijas personā.

Izdevumus, kas saistīti ar šo nekustamo īpašumu pirkšanu un ierakstīšanu zemesgrāmatā, AM segs no 2018. gada budžeta.

Papildu AM norāda, ka, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā nosaka taisnīgu atlīdzību par sabiedrības vajadzībām atsavināmo nekustamo īpašumu, ministrija izveidoja taisnīgas atlīdzības noteikšanas komisiju. Tās uzdevumā nekustamā īpašuma tirgus vērtību noteica sertificēti nekustamā īpašuma vērtētāji - SIA "Vestabalt" un SIA "VCG ekspertu grupa".

Visi nekustamā īpašuma īpašnieki ir piekrituši nekustamā īpašuma atsavināšanai atbilstoši komisijas aprēķinātajam atlīdzības apmēram un informējuši, ka komisijas atlīdzības izvērtēšanas sēdē nepiedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!