Foto: F64

Zvērināts advokāts Aldis Gobzems, kurš pārstāv Zolitūdes traģēdijā cietušos, nestartēs Saeimas vēlēšanās, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Gobzems pagaidām nav iestājies nevienā politiskajā partijā.
Vēl februārī preses konferencē Gobzems norādīja, ka viņa startēšana politikā Zolitūdes traģēdijas kontekstā pašreiz ir atvērts jautājums.

Advokāts toreiz skaidroja, ka viņa darbošanās politikā patlaban "ir ļoti atklāts jautājums" un saistībā ar Zolitūdes traģēdiju ir notikušas zināmas izmaiņas, tādējādi nenoliedzot, ka savulaik bija pieņēmis lēmumu politikā iesaistīties.

"Man tiek piedēvēts konkrēts politisks spēks - partija "Latvijas attīstībai" -, bet es nevienu dienu neesmu bijis biedrības, tagad - partijas - biedrs un neesmu piedalījies tās dibināšanā," toreiz norādīja Gobzems. Advokāts arī piebilda, ka partija nekādā veidā nav atbalstījusi nevienu no aktivitātēm attiecībā uz Zolitūdes traģēdiju.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesā izskatāmajā civillietā, kurā prasību pret SIA "Maxima Latvija", "Re&Re", SIA "Homburg Zolitude", SIA "Tineo", Rīgas domi, arhitektu firmu "Kubs" un SIA "HND Grupa" iesniedza trīs cietušie. Lietas turpināšana notiks 20.augustā.
Cietušos pārstāv Gobzems.

Jau ziņots, ka pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!