Par pederastiju un dzimumtieksmes apmierināšanu netiklās formās uz 10 gadiem cietumā notiesātā Andra Meinarta advokāts pārsūdzējis spriedumu Rīgas apgabaltiesā, apstiprināja Meinarta aizstāvis Tuvijs Auziņš.
Apelācijas sūdzībā viņš spriedumu apstrīdējis pilnībā, pamatojot sūdzību ar Kriminālprocesa kodeksa normu pārkāpumu un pārlieku bargu spriedumu. Apelācijas sūdzību sīkāk komentēt advokāts nevēlējās.

Jau ziņots, ka Meinartam 17. oktobrī piespriestais sods ir lielākais, kādu par šādu nodarījumu paredz likums. Tiesa uzskatīja, ka nozieguma smaguma dēļ nav piemērojams amnestijas likums un arī soda samazināšana citādā veidā.

Meinartu atzina par vainīgu visā 21 apsūdzības epizodē un par visiem pantiem, izņemot par mazgadīgo pavedināšanu uz prostitūciju, jo no šīs apsūdzības atteicās pati prokuratūra.

Saskaņā ar spriedumu Meinarts seksuāli izmantojis piecus jauniešus, kas vēl nebija sasnieguši 16 gadu vecumu, kā arī vienu, kurš bija 13 gadus vecs.

Apsūdzībā un spriedumā minētie noziegumi pastrādāti no 1995. līdz 1997. gadam. Ar katru no cietušajiem Meinarts netiklās darbības veicis vairākkārt, turklāt par saņemtajiem pakalpojumiem tiem maksājis no četriem līdz 20 latiem katru reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!