Foto: Aizsardzības ministrija
Afganistānā dienošie Latvijas karavīri dzimtenē palikušajiem nosūtījuši sveicienu Lāčplēša dienā un 18. novembrī, aicinot atcerēties brīvības cīņu varoņus, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Daina Ozoliņa.

"Šodien, esot svešumā, atceramies nozīmīgāko militāro uzvaru savas valsts vēsturē," savā video apsveikumā no Afganistānas vēsta mūsu bruņoto spēku karavīri. "Atceramies brīvības cīņu varoņus, viņu pašaizliedzību un apzināmies, ka cīņa par Latvijas brīvību nebeidzās 1919. gada 11. novembrī. Mēs visi ikdienā aizstāvam savu valsti – strādājot, audzinot bērnus un gaidot mājās no svešuma savus mīļotos cilvēkus," uzsver karavīri.

Karavīri saka paldies savām ģimenēm par atbalstu un pacietību, kā arī visiem Latvijas iedzīvotājiem, kas atzīmē šos svētkus un atceras savus karavīrus.

Karavīri par filmas muzikālo vadmotīvu izvēlējušies grupas "Z-Scars" līdera Andra Kiviča dziesmu "Latvijai", kuru mūziķis iedziedājis duetā ar Lauru Dabari.

Video sveicienu karavīriem nosūtījuši arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri, komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube un Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Video novēlējumā karavīri, sveicot bijušos, esošos un nākamos dienesta biedrus, aicina būt lepniem par savu dienestu un ar gandarījumu pildīt uzticēto darbu Latvijas labā, kā arī mudina turēt augstu karavīru godu, lai sabiedrība varētu lepoties ar savu armiju un nākamās paaudzes atcerētos karavīrus un viņu paveiktos darbus.

Karavīri aicina kopā ar ģimenes locekļiem atcerēties Latvijas valstij un armijai tik nozīmīgos vēsturiskos notikumus 1919.gada 11.novembrī, kā arī nolikt svecītes varoņiem, kas krituši gan Brīvības cīņās, gan mūsdienās, cīnoties par Latvijas drošību starptautiskajās operācijās.

NBS komandieris ģenerālmajors R.Graube sveic visus karavīrus, kas pilda dienesta pienākumus, īpaši tos, kuri 11. un 18.novembrī nebūs kopā ar ģimenēm. Komandieris novēl: "Lai stiprs gars, profesionāla izturība un karavīru veiksme. Paldies par dienestu!"

Savukārt A.Pabriks novēl karavīriem saglabāt ticību sev: "Jo, saglabājot ticību sev, mūsu tauta būs droša, ka viņus aizstāvēs karavīri, kad tas būs nepieciešams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!