Foto: F64

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 21 jaunu Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumu mežacūku populācijā, tostarp sērga pirmo reizi konstatēta vienai mežacūkai Jelgavas novada Svētes pagastā, liecina PVD publiskotā informācija.

Tāpat saslimšana ar ĀCM konstatēta sešām mežacūkām Kuldīgas novada Kabiles pagastā, piecām mežacūkām Talsu novada Ģibuļu pagastā, četrām mežacūkām Rēzeknes novada Pušas pagastā, kā arī pa vienai mežacūkai Auces novada Lielauces pagastā, Talsu novada Lībagu un Abavas pagastos, Tukuma novada Degoles pagastā un Vārkavas novada Vārkavas pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēts 405 ar to slimām mežacūkām 68 novadu 161 pagastā un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014. gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!