Nākamnedēļ akreditācijas vēstuli Latvijas prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai iesniegs jaunais Krievijas vēstnieks Igors Studeņņikovs, kurš svētdien ieradies Latvijā.
26.martā Studeņņikovs tiksies ar ārlietu ministru Induli Bērziņu, savukārt akreditācijas ceremonija pie prezidentes notiks 27.martā.

Studeņņikovs darbu diplomātiskajā servisā sāka 1968.gadā, strādājot Krievijas vēstniecībās Kongo, Alžīrijā un Nigērijā. No 1992. līdz 1998.gadam Studeņņikovs bija vēstnieks Gvinejā un Sjerraleonē. Sākot no 1998.gada Studeņņikovs pildīja Krievijas Ārlietu ministrijas Āfrikas departamenta direktora amatu. Raksturojot Studeņņikova jauno amatu, bijušais Krievijas vēstnieks Aleksandrs Udaļcovs iepriekš apgalvojis, ka viņš nopietni studē pašreizējo situāciju Latvijā un gatavojas jaunā amata pildīšanai.

Pēc ierašanās Latvijā Studeņņikovs krievu presei izteicies, ka šeit nav bijis 25 gadus, bet tūlīt atcerējies vairākus latviešu vārdus. Augstāko izglītību Studeņņikovs ieguvis 1968.gadā Maskavas valsts starptautisko attiecību institūtā. Viņš pārvalda angļu un franču valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!