Foto: LETA

Ceturtdienas rītā glābēji saņēmuši izsaukumu uz Āgenskalna sākumskolu, kur trešā stāva griestos pamanīta septiņus metrus gara un 0,1 milimetru plata plaisa, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Šaboha.

Lai gan sākotnēji aculiecinieki portālu "Delfi" informēja par visas sākumskolas evakuāciju, Šaboha šo informāciju neapstiprināja, uzsverot, ka VUGD esot pārbaudījis telpas un norobežojis konkrēto teritoriju.

Turklāt konkrētajā vietā cilvēku neesot bijis.

Izsaukums saņemts plkst. 7:41, jo izglītības iestādē Rīgā, Kandavas ielā, bija nostrādājusi ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācija. Pārbaudot trīsstāvu ēku noskaidrojās, ka plaisa parādījusies vienā trešā stāvā telpā.

Tālāk par situācijas risinājumu jau lēma Rīgas domes pārstāvji, papildināja Šaboha.

Rīgas domes preses pārstāvis Viktors Smirnovs portālam "Delfi" sacīja, ka ēku jau apsekojuši būvvaldes speciālisti un secinājuši, ka pamanītā ir mikroplaisa apdares materiālos. Tā neietekmē ēkas drošumu.

Līdz ar to cilvēku evakuācija un pārvietošana uz citām telpām nav bijusi nepieciešama. Patlaban sākumskolā jau atsāktas mācības, piebilda domes preses pārstāvis.

Āgenskalna sākumskola dibināta 1994.gada 1. septembrī. Skola piedāvā padziļināti apgūt vācu valodu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!