Foto: DELFI
Āgenskalna tirgus laukumu plānots rekonstruēt, un pašlaik izsludināts konkurss satiksmes modelēšanai, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības departamenta direktora biroja sabiedrisko attiecību vadītāja Lineta Mikša portālam "Delfi" pastāstīja, ka Āgenskalna tirgus laukuma attīstības mērķis ir uzlabot gājēju un velobraucēju drošību, veidojot jaunu publisku ārtelpu - vienlīmeņa laukumu ar Āgenskalna tirgu centrā.

"Tiks apvienota gan gājēju, gan velobraucēju, gan autotransporta un tramvaja kustība, ar prioritāti gājējiem, kā arī tiks veidotas apzaļumotas un funkcionāli izmantojamas teritorijas," viņa klāstīja.

Pēc Mikšas teiktā, Āgenskalna tirgus laukuma rekonstrukcijas projekta ideja tika izstrādāta „Radi Rīgu" programmas ietvaros, kur ārzemju eksperti pilsētvides attīstības jomā sadarbībā ar Latvijas speciālistiem, uzklausot arī iedzīvotāju viedokļus, radīja priekšlikumus dažādu Rīgas apkaimju attīstībai.

Āgenskalna tirgus laukums izvēlēts kā viena no potenciāli aktuālākajām vietām, kas saistīts ar tā esošo stāvokli. Proti, laukuma vide ir nedraudzīga gājējiem, transports aizņem lielāko ārtelpas daļu, un 70-90% ārtelpas aizņem brauktuves un automašīnas.  Turklāt krustojumā ir veikali, aptiekas, bankas, tirgus, kā rezultātā, cilvēki brauktuves šķērso haotiski, skaidroja departamenta pārstāve.  

Tāpat laukumā ir nekvalitatīvs ielas segums.

Izsludinātajā konkursā plānots modelēt Āgenskalna tirgus laukuma - Mazās Nometņu, Mārupes, Nometņu, Zeļļu un Bāriņu ielas krustojuma un apkaimes satiksmes mezglu transporta satiksmi un gājēju plūsmu, kā arī aprēķināt nākotnes plūsmu un izstrādāt  satiksmes organizācijas scenārijus.

Piedāvājumus var iesniegt līdz šā gada 27.martam.

Pašlaik Āgenskalna tirgus laukuma rekonstrukcijas kopējās provizoriskās izmaksas aplēstas 5,772 miljonu eiro apmērā. Ja būs pieejami nepieciešamie līdzekļi ieguldījumiem infrastruktūrā, būvdarbus varētu pabeigt līdz 2020. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!