Foto: LETA

Pēc iedzīvotāju protestiem par Āgenskalna tirgus slēgšanu un Rīgas domes (RD) opozīcijas aktivitātēm, RD vadība pirmdien, 27. novembrī, centusies viest skaidrību par Pārdaugavā tik iecienītā tirgus nākotni, medijiem atklājot, ka remonts un pārbūve izmaksās ap 10 miljoniem eiro, taču pašvaldība šo naudu nevar dot. Tam būs jāmeklē privātie investori un Eiropas finansējums, pirmdien, 27. novembrī, vēsta "TV3 Ziņas".

"Tirgus rekonstrukcija nav tikai savest kārtībā paviljonus, bet arī visu pieguļošo teritoriju. Nav tā, ka savedīsim kārtībā tikai vienu angāru un viss pārējais paliek kā ir. Ja privātie investori ieguldīs 10 miljonus eiro, sakārtos vidi, tas nozīmēs arī lielāko pircēju skaitu un automātiski arī augstākas cenas," tikšanās laikā teica Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa").

Pēc Rīgas domes nostājas, šobrīd nav arī zināms, – kas un kad nākotnē varētu šo Āgenskalna tirgu remontēt. Vai tas būs pēc gada, pieciem vai desmit – amatpersonas neņemas prognozēt.

Jau ziņots, ka šā gada izskaņā Rīgas domei beidzās nomas līgumi ar tirgotājiem, tāpēc tas esot piemērotākais laiks tirdzniecības vietu slēgt. Pēc slēgšanas, lai nepasliktinātos tās tehniskais stāvoklis, vēsturisko ēku iekonservēs. Kā sola Ušakovs, tad Rīgas dome sāks meklēt iespējamos finansējuma avotus tirgus rekonstrukcijai – piesaistot privātos investorus vai Eiropas fondu līdzekļus.

"Tirgus tiks slēgts, kamēr mums nebūs iespēja caur Eiropas fondiem vai no privātiem līdzekļiem dabūt partnerus, lai šo vietu sakārtotu tālāk. Es uzreiz varu pateikt, ka Rīgas dome no budžeta 10 miljonus nemeklēs, lai iedotu centrāltirgum, lai savestu kārtībā Āgenskalna tirgu, tas būs nepareizi," teica Ušakovs.

Jau iepriekš izskanējusi neoficiāla informāciju, ka vietu Āgenskalnā centrā noskatījusi veikalu ķēde "Lidl". Tikšanās laikā Ušakovs tās nosaucis par baumām. Domes nostāja ir, ka vēsturiskajam paviljonam ir jāturpina pildīt tirgus funkciju.

"Es nepieļauju ne pie kādiem nosacījumiem iespēju, ka, piemēram, vienu kaktu no tās konservācijas atklāt un ierīkot kaut kādu supermārketu, neminēsim nevienu vārdā. Mēs ejam uz to, ka mēs meklējam Eiropas naudu vai privāto partneri, kas savedīs kārtībā visu šo teritoriju. Pašvaldība ir gatava ieguldīt līdzekļus saistībā ar priekšlaukumu un visu pārējo infrastruktūru," teica Ušakovs.

Atgādinām ka otrdien, 28. novembrī, RD opozīcija sasaukusi domes ārkārtas sēdi, pieprasot, lai tiktu noteikti konkrēti remontdarbu termiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!