Foto: DELFI

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieku drošībai no 12.augusta līdz 15.augustam būs slēgta kravas auto tranzītsatiksme uz vairākiem valsts autoceļiem, informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Satiksmes ierobežojumi būs autoceļa P60 Dagda–Aglona posmā no Slobodas līdz Aglonai, kā arī autoceļa P62 Krāslava–Preiļi–Madona posmā no Krāslavas līdz krustojumam ar autoceļu A13 Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi). Tāpat kravas auto tranzītsatiksme būs slēgta uz autoceļa V636 Krāslava–Izvalta–Šķeltova–Aglona posmā no Šķeltovas līdz Aglonai. Tranzītsatiksme būs slēgta uz autoceļa V641 Peipiņi–Prusaki–Grāveri, V745 Jaunaglona–Aglona un V762 Aglona–Višķi.

"Latvijas Valsts ceļi" apbraukšanai iesaka izmantot autoceļu P57 Malta–Sloboda, V744 Kastīre–Kategrade–Kameņeca–Kapiņi, V610 Jaunokra–Grāveri, V676 Grāveri–Višķi līdz P64 un A13.

Ierobežojumi neattieksies uz Aglonas svētku dalībniekiem un sabiedrisko transportu.

Turklāt "Latvijas Valsts ceļi" informēja, ka, tā kā autoceļa P62 Krāslava–Preiļi–Madona posmā no Krāslavas līdz Krāslavas stacijai notiek būvdarbi, tad būvobjektu Aglonas svētkos varēs šķērsot tikai sabiedriskais transports un gājēji. Pārējiem satiksmes dalībniekiem satiksme tiks nodrošināta pa apbraucamo ceļu.

Ierobežojumi paredzēti no 12.augusta plkst.17 līdz 15.augusta plkst.18.

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki 11.-15.augustā ir gada lielākie katoļu svētki, kas Aglonā - starptautiskas nozīmes svētvietā Latvijā - pulcē tūkstošiem katoļu un citu konfesiju ticīgo gan no Latvijas, gan citām valstīm. Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki atzīti par valsts nozīmes pasākumu, un tiem tiek piešķirti līdzekļi arī no valsts budžeta.

Svētku laikā norisinās vairākas svētās Mises, procesijas, adorācijas un lūgšanas. Paredzēts, ka Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki sāksies 11.augustā ar slimniekiem veltītu dienu. Savukārt svētku kulminācija tradicionāli ir 14.-15.augusts, kad notiek Tautas krusta ceļš un Svētku galvenā mise. Šajās dienās Aglonā pulcējas desmitiem tūkstošu ticīgo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!