Foto: LETA

Valsts asinsdonoru centrs aicina atsaukties O un A rēzus pozitīvās un negatīvās asins grupas donorus. Tāpat nepieciešamas arī B rēzus negatīvās asins devas Centrs arī norāda, ka pēdējās trīs nedēļas aicina donorus aktīvāk nekā citkārt.

"Katru gadu vasaras mēnešos jūtami samazinās asinsdonoru skaits. Šajā periodā asins krājumu grūti piepildīt ne vien tāpēc, ka cilvēki vēlas atpūsties vai ieplānojuši braucienus uz ārvalstīm, bet arī aktīvā dzīvesveida dēļ, proti, dodoties ārpus mājām un iesaistoties sportiskās aktivitātēs, palielinās negadījumu risks," skaidro centra preses sekretātrs Jānis Vecvagars.

Salīdzinot ar pavasara mēnešiem, kopš maija slimnīcu pieprasījums audzis vidēji par 440 devām. Attiecīgi – maijā VADC ārstniecības iestādēm izsniedzis 2999 devas, jūnijā 2838 savukārt līdz jūlija vidum izsniegtas 1456 asins devas. Slimnīcu pieprasījumu asinsdonoru centram palīdz nodrošināt reģionu asins sagatavošanas nodaļas.

Rīt no pulksten 12 līdz 16 asinis ziedot varēs pie tirdzniecības centra "Domina Shopping", no pulksten 9 līdz 13 Gulbenes jauniešu centrā "Bāze", no pulksten 10 līdz 14 Dzērbenē, kā arī citās donoru pieņemšanas vietās.

Valsts asinsdonoru centra izbraukumu grafiku un darba laikus var aplūkot mājaslapā www.donors.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!