Foto: LETA

Svētdien, 27.jūlijā, no plkst 18 līdz plkst 19 – pirms festivāla "Jaunais vilnis" noslēguma koncerta Jūrmalā, Turaidas un Jomas ielu krustojumā, Latvijas Ukraiņu kongress un draugi aicina pulcēties cilvēkus uz piketu pret Krievijas iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās, portālu "Delfi" informēja Latvijas Ukraiņu kongresa vadītājs Nikolajs Pavļuks.

Piketa rīkotāji vēlas izteikt dziļu pateicību tiem Krievijas pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, mūziķiem un māksliniekiem, kas ir izteikuši atbalstu Ukrainai, tās neatkarībai un mieram šajā zemē, kā arī iestājušies par vārda un uzskatu brīvību pašā Krievijā.

Piketa rīkotāji uzsver nepieciešamību starptautiskajai sabiedrībai sniegt atbalstu situācijas normalizēšanai Ukrainā, likumīgās varas atjaunošanai visā valsts teritorijā, stabilas un drošas robežas nostiprināšanai un terorisma perēkļa iznīcināšanai. Miers un drošība Ukrainā ir tieši saistīti ar mieru un drošību visā Eiropā, arī Latvijā.

„Liels paldies Andrejam Makarevičam, Borisam Grebenščikovam, Jurijam Ševčukam, Zemfirai, Ļapisam Trubeckojam, Maksimom Ļeoņidovam, Vjačeslavam Butusovam,  Allai Pugačovai un daudziem citiem. Paldies arī citu jomu darbiniekiem, inteliģencei, kas nav palikuši vienaldzīgi," teikts biedrības paziņojumā presei.

Laikā, kad Kremļa atbalstītie separātisti ir sagrābuši Ukrainas Austrumu apgabalus, kurus pārvērtuši par anarhijas, noziedzības, nāves un starptautiskā terorisma perēkli, bet Krievijas Federācija ir okupējusi un prettiesiski anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu, un vēršas pret ikkatru šīs rīcības kritizētāju, šo Krievijas mākslinieku uzdrošināšanās ir pielīdzināma varoņdarbam.

Latvijas Ukraiņu kongress un draugi aicina visus, kam situācija Ukrainā nav vienaldzīga ierasties uz piketu pirms mūzikas festivāla "Jaunais Vilnis" noslēguma koncerta, lai kopīgi pateiktu paldies mūziķiem, kas iestājušies par mieru Ukrainā un vārda brīvību pašā Krievijā.

Arī šodien Kremļa izraisītās ģeopolitiskās destabilizācijas dēļ Ukrainā mirst cilvēki. Vairāk kā 110 miermīlīgo demonstrantu Kijevā tika aukstasinīgi nošauti Neatkarības laukumā, 298 nevainīgi citu valstu pilsoņi gāja bojā pēc pasažieru lainera notriekšanas, vairāki simti cilvēku gājuši bojā tiešā karadarbībā, tūkstošiem ievainoti un vairāk kā 100 tūkstošu bijuši spiesti pamest savas mājas un doties bēgļu gaitās. Sabiedrības atbalsts ir ļoti nozīmīgs, atzīmēts biedrības paziņojumā.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!