Patlaban neesot iespējams noteikt precīzu iemeslu, kādēļ radušās problēmas ar lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīnu ''Bombardier Q400 NextGen'', tas būs zināms tikai pēc pilnīgas izmeklēšanas, preses brīfingā sestdien pauda lidsabiedrības "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Lidmašīna no skrejceļa novilkta un lidostas "Rīga" lidlauka darbība atjaunota pulksten 15.55, informēja lidostas "Rīga" preses pārstāvis Gvido Dzērve.

Vanags skaidroja, ka apkalpe pēc pacelšanās noskaidrojusi, ka ir indikācija par problēmām ar priekšējo šasiju. Apkalpe rīkojusies saskaņā ar procedūru un atgriezusies bāzē lidostā. Vaicāts, vai lidmašīna aizlidojusi tālu no lidostas, Vanags norādīja, ka tālu tā nebija aizlidojusi, bet precīzs attālums būs zināms pēc izmeklēšanas.

Vaicāts par citiem gadījumiem, Vanags atklāja, ka augusta beigās notikušajā incidentā problēmas neesot bijušas ar lidmašīnas šasijām, bet gan ar dzinēju.

Šis esot pirmais gadījums, kad problēmas bijušas ar "Bombardier" lidmašīnas priekšējo šasiju. Citu gadījumu līdz šim nav bijis.

Nosēšanās notikusi paaugstinātas drošības pasākumos un pats lidojums noritēja stingri saskaņā ar procedūrām. Apkalpe rūpīgi ievērojusi standarta rīcību šādos gadījumos. Papildu Vanags skaidroja, ka starp pasažieriem bijis arī kāds "Boeing" pilots, kurš kopā ar citiem palīdzējis pasažieriem izkāpt pēc lidmašīnas nolaišanās. No pasažieriem nav sūdzību, kā arī nav informācijas par ievainojumiem, kas radušies evakuācijas laikā.

Patlaban galvenā uzmanība vērsta uz to, lai atjaunotu lidostas darbību. Lidmašīna atrodas uz skrejceļa, un tikai to novācot varēs atsākt normālu darbību.

"airBaltic" atvainojas visiem par sagādātajām neērtībām, kā arī izsaka pateicību apkalpei un visiem iesaistītajiem operatīvajiem dienestiem.

Jau ziņots, ka sestdien Rīgas lidostā nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos veikusi aviosabiedrības "airBaltic" lidmašīna. ''airBaltic'' reisa BT641 lidmašīnai ''Bombardier Q400 NextGen'' no Rīgas uz Cīrihi tika konstatēta priekšējās šasijas problēma, un apkalpe pieņēma lēmumu atgriezties Rīgas lidostā un veikt nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

Šis bija jau otrais incidents ar Latvijas aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" nepilna mēneša laikā.

Kā lidostā "Rīga" novēroja portāls "Delfi", lidostā nav ļoti daudz cilvēku un garas rindas neveidojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!