Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" pārtrauca reisu uz Parīzi un atgriezās Rīgā, lai uzņemtu uz lidmašīnas borta pasažieri, kurš bija aizkavējies, apstiprināja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Lidmašīna atgriezās Rīgā tiklīdz tika identificēts pasažieris, kurš bija nokavējis lidojumu un kura soma pārpratuma dēļ jau bija iekrauta bagāžas nodalījumā.

Kā pastāstīja lidsabiedrībā, iekāpšanas laikā tika sajaukti divi tranzīta pasažieri, kuri abi plānoja doties tālāk uz Parīzi, bet kavēja reisu, vienam no pasažieriem paliekot Rīgā. Apkalpe par kļūdu tika informēta īsi pēc pacelšanās. Atbilstoši uzņēmuma drošības procedūrām kapteinis pieņēma lēmumu atgriezties bāzes stacijā, lai veiktu nepieciešamās drošības pārbaudes.

Tā kā pasažieris jau bija identificēts un atradās pie izlidošanas vārtiem, pēc atgriešanās Rīgā tika pieņemts lēmums tranzīta pasažieri uzņemt lidojumā, nevis izkraut viņa bagāžu, kas būtu aizņēmis vairāk laika un radītu ilgāku lidojuma kavēšanos. Lidmašīna Parīzi sasniedza ar divu stundu un 15 minūšu kavēšanos.

Briede norādīja, ka tā rezultātā reiss aizkavējies par divām stundām.

Kā liecina aviopārvadājumu monitoringa platformas "Flightradar24" informācija, "airBaltic" reiss BT691 ceturtdien bija devies ceļā no Rīgas uz Parīzi, bet apgriešanās lidojumam atpakaļ uz Rīgu veikta virs Liepājas. Pēc atgriešanās Rīgā "airBaltic" turpināja reisu uz Parīzi.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!