Foto: LETA

Nu jau amatu atstājušajam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktoram Armandam Ploriņam septembrī izmaksāta alga 450 eiro apmērā, kā arī viņš saņēmis atvaļinājuma kompensāciju 2898 eiro apmērā, liecina NMPD apkopotie dati par dienesta amatpersonu atalgojumu aizvadītajā mēnesī.

Savukārt NMPD Rīgas reģionālā centra vadītājam Semjonam Štriham, kuram šobrīd aizliegts pildīt amata pienākumus, septembrī izmaksāta alga 450 eiro apmērā, kā arī piemaksa par papildu darbu jeb operatīvajām dežūrām 90 eiro apmērā.

Saskaņā ar VM valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas iepriekš stāstīto, gan Ploriņš, gan Štrihs, sākot ar 9. septembri, vairs nedrīkstēja veikt savus pienākumus. Tātad provizoriski viņi abi septembrī dienestā strādājuši nedaudz vairāk kā nedēļu.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 8. septembrī veica kratīšanu NMPD Duntes ielā. Štrihs tajā pašā dienā apstiprināja, ka KNAB bija ieradies dienestā un pieprasījis dokumentus par noslēgto līgumu ar AS "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" par neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā.

Savukārt VM valsts sekretāre Zvidriņa apstiprināja, ka ministrija no KNAB saņēmusi dokumentu, kurā teikts, ka Ploriņam aizliegts atrasties savā darbavietā un viņš nedrīkst pildīt NMPD vadītāja pienākumus, sākot no 9. septembra. Tas pats attiecas arī uz Štrihu.

Ploriņš tika pārcelts Operatīvās ķirurģijas centra vadītāja amatā Austrumu slimnīcā, taču tika atstādināts arī no tā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!