Foto: LETA

Aizliegums vadīt transportlīdzekli varētu attiekties uz aptuveni 8000 uzturlīdzekļu nemaksātāju, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) direktors Edgars Līcītis.

Viņš atgādināja, ka aizliegumu vadīt transportu UGF varēs sākt piemērot no 1.aprīļa. Process gan nenotiks "automātiski" – vispirms gan parādniekam tiks lūgts skaidrot, kāpēc viņš nemaksā parādu, viņa minētie iemesli tiks izvērtēti, turklāt katrs gadījums tiks aplūkots individuāli, sacīja Līcītis.

Viņš aicināja parādniekus sadarboties ar fondu un labprātīgi iesaistīties parādu segšanā.

Līcītis sacīja, ka "vidēji statistiskie" uzturlīdzekļu nemaksātāji Latvijā ir darbaspējīgi vīrieši vecumā līdz 45 gadiem, kuri dzīvo Rīgā un Pierīgā. Viņi strādā un varētu naudu maksāt, taču nezināmu iemeslu dēļ to nedara.

Vecākais parādnieks Latvijā ir 81 gadu vecs, apliecināja Līcītis, sakot, uzturlīdzekļu parādam nav noilguma – nauda tiek atvilkta arī no vecuma pensijas.

Viņš sacīja, ka pērn kopējais uzturlīdzekļu nemaksātāju parāds bija teju 200 miljonus eiro un tos bija parādā nepilni 34 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!