Foto: LETA

Vakar Vidzemē 66 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā aizmidzis peļķē, kur, visdrīzāk, pavadījis lielu daļu nakts, gūstot smagu ķermeņa atdzišanu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Līdzcilvēki vīrieti pamanījuši rīta pusē. Ierodoties mediķiem, viņa ķermeņa temperatūra bija samazinājusies līdz 32,6 grādiem.

Citviet Vidzemē palīdzība sniegta 12 gadus vecai meitenei, kura iespiedusi plaukstu starp trenažiera metāla konstrukcijām, nopietni traumējot rokas pirkstus, vienu no tiem arī daļēji amputējot.

Savukārt Rīgā saņemts izsaukums pie 16 gadus veca jaunieša, kuram radušies psihiski traucējumi pēc augu maisījumu smēķēšanas un alkohola lietošanas. Tāpat palīdzība sniegta 86 gadus vecam rīdziniekam, kurš mājās guvis strāvas triecienu no ledusskapja, kā arī pakritis, salaužot gūžas kaulu. Saņemts izsaukums arī pie četrus mēnešus veca zīdaiņa, kurš savainojis galvu, izkrītot no dīvāna.

Tikmēr Zemgalē 66 gadus vecs vīrietis darbā kritis no pusotra metra augstuma, gūstot smagu galvas traumu, bet Latgalē sadzīves apstākļos 28 gadus vecs vīrietis uzkāpis uz apmēram divu metru augstām metāla konstrukcijām un nokritis no tām, savainojot mugurkaula jostas daļu.

Kopumā NMPD vakar saņēmis 1208 izsaukumus, no kuriem 207 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!