Foto: LETA

Valdības iepriekš pieņemtais lēmums pakāpeniski palielināt aizsardzības budžetu jāīsteno nekavējoties, pirmdien tikšanās laikā ar Latvijas vēstnieku ASV Andri Razānu norādīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

"Valdības pieņemtais lēmums pakāpeniski palielināt aizsardzības budžetu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP) līdz 2018.gadam ir jāīsteno nekavējoties, jau pieņemot atbilstošus lēmumus par nākamā gada budžetu," viņš uzsvēra.

Pēc Bergmaņa teiktā, aizsardzības izdevumu apjoms ir pirmais indikators, kas nosaka, vai valsts nopietni uztver draudus savai drošībai un vai tai rūp savu iedzīvotāju labklājība.

Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamentā pavēstīja, ka Bergmanis ar Razānu tikās, lai pārrunātu Latvijas divpusējo aizsardzības sadarbību ar ASV, kā arī ASV karavīru klātbūtni reģionā.

Bergmanis pauda apņēmību pakāpeniski palielināt aizsardzības budžetu, bet Razāns informēja, ka ASV sniedz visu nepieciešamo atbalstu Latvijas drošības stiprināšanā.

Latvijai ļoti nopietni jāizturas pret savu drošību un aizsardzību, jo pašlaik  būtiskāk kā jebkad agrāk palielināt aizsardzības budžetu, lai sasniegtu 2% no IKP, norādīja vēstnieks ASV.

Aizsardzības ministrs ar Latvijas vēstnieku ASV pārrunāja arī drošības situāciju reģionā, kā arī Latvijas aizsardzības sadarbību ar Baltijas valstīm un Poliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!