Foto: LETA

Pirmdien, 11. decembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš tiksies ar Eiropas Savienības (ES) Militārās komitejas priekšsēdētāju ģenerāli Mihailu Kostaraku, kurš līdz 12. decembrim uzturēsies darba vizītē Latvijā, informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Aiva Kokoriša.

Amatpersonas pārrunās Eiropas drošības un aizsardzības politikas aktualitātes, Latvijas aizsardzības nozares prioritātes, Latvijas dalību ES militārajās operācijās un apmācību misijās, kā arī Pastāvīgās strukturētās sadarbības (PESCO) ietvaru aizsardzībā, kuram Latvija pievienojās šī gada 13. novembrī.

Vizītes ietvaros Kostaraks apmeklēs arī Ādažu bāzi, kur tiksies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu, apskatīs militāro tehniku un iepazīsies ar Ādažu bāzes infrastruktūru.

Tāpat ES Militārās komitejas priekšsēdētājs, godinot kritušos Latvijas karavīrus, noliks ziedus Rīgas Brāļu kapos.

Militārā komiteja ir ES Padomes augstākā militārā institūcija, kuras galvenais uzdevums ir vadīt ES militāros pasākumus, kā arī sniegt norādījumus un konsultācijas militārās politikas un stratēģijas jomā. Komiteja tika izveidota 2001. gadā, un tajā ietilpst 28 dalībvalstu bruņoto spēku komandieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!