No oktobra līdz janvārim robežsargi uz robežas aizturējuši 125 cilvēkus, kuriem savulaik nozaudētas pases, tad tās atrastas un par atrašanu nav ziņots policijai, informē robežsardzes preses sekretāre Vija Māra Kronberga.
Cilvēki par pases nozaudēšanu vai zādzību ziņo policijai, taču reti kurš informē tiesībsargājošās iestādes par pases atrašanu vai atgūšanu. To personu, kuras nav informējušas policiju par dokumenta atgūšanu, pases nav derīgas robežu šķērsošanai, jo oficiāli skaitās meklēšanā esošas.

Kronberga norādīja, ka cilvēkiem obligāti jāinformē policija arī par jaunas pases izņemšanu. Uz robežas reģistrēts daudz gadījumu, kad nozaudēto pasi atrod cita persona, pārlīmē savu fotogrāfiju un ar šādu viltotu dokumentu mēģina šķērsot robežu.

Laikposmā no 1.oktobra līdz 28.decembrim uz robežas robežsargi aizturējuši 26 cilvēkus, kuru rīcībā bijušas jaunas, nesen izņemtas pases un vecie, it kā nozaudētie dokumenti. Kronberga teica, ka šie cilvēki robežas šķērsošanai kaut kādu savu ērtību labad izmantojuši veco pasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!