Par spiegošanu aizdomās turētais Latvijas iedzīvotājs, "Latvijas dzelzceļa" (LDz) darbinieks spiegojis trešo valstu labā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš apstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju, ka aizturētais ir ilggadējs LDz darbinieks Aleksandrs Krasnopjorovs, kuram patlaban piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Vīrietis spiegojis to valstu labā, kas nav Eiropas Savienības valstis.

Prokremliskais aktīvists Vladimirs Lindermans iepriekš sacīja, ka Krasnopjorovs, LDz aptuveni 20 gadus strādājot par meistaru, nofotografējis NATO tehniku, kas tikusi pārvietota pa dzelzceļu. Bildes vīrietis ielicis sociālajos tīklos vai arī pārsūtījis kādām personām Krievijā.

Ministrs intervijā skeptiski vērtēja to, ka Krasnopjorova rīcība bijusi tik nevainīga, kā tas ticis pasniegts. "Gluži es tā neuzskatītu, ka viņš tā nevainīgi fotografēja," sacīja ministrs.

Viņš arī akcentēja, ka Lindermanam ar šo procesu nav nekādas saistības.

Jau vēstīts, ka novembra beigās DP paziņoja, ka aizturējusi kādu personu aizdomās par spiegošanu, proti, par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij tieši vai ar citas personas starpniecību.

Šajā kriminālprocesā tika veiktas arī tiesas sankcionētas kratīšanas piecos objektos.

Kriminālprocess tika sākts šogad 27. septembrī, izvērtējot ilgākā laika periodā pretizlūkošanas darbību rezultātā iegūto informāciju. Tiesa aizdomās turētajam kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

LDz drošības direktors Lainis Kamaldiņš iepriekš apstiprināja, ka DP ir aizturējusi LDz darbinieku saistībā ar to, ka pret viņu sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikumu par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā tieši vai ar citas personas starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!